Mákos Csiga

Adagok: 40
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 450 g BELLA linzertészta
  • A töltelékhez:
  • 80 ml MILFINA tej
  • 125 g HAPPY HARVEST darált mák
  • 25 g MILFINA teavaj
  • 40 g cukor
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 1 darab GOLDLAND tojás

Elkészítés:

Elkészítés

A máktöltelékhez felforrósítjuk a tejet és belekeverjük a darált mákot. Kb. 15 percig állni hagyjuk, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A linzertésztát frissentartó fóliák között 4-5 mm vastagra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy négyszögletű alakot formázzon.
A máktölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és feltekerjük, hogy kb. 3 cm átmérőjű tekercset kapjunk. A tekercset frissentartó fóliába csomagolva 4-5 órára a mélyhűtőszekrénybe helyezzük.
A megfagyott tekercset egy éles késsel 0,5 cm széles szeletekre vágjuk, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 175 °C-on kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.