
Málnás crumble
Adagok:
4
Elkészítési idő:
20
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A morzsához:
- 100 g Aranykalász finomliszt
- 80 g cukor
- 1 csomag Bella vaníliás cukor
- 60 g puha Milfina teavaj
- 1 csipet Le Gusto só
- A málnához:
- 250 g málna
- 50 g Bella vaníliás cukor
- fél citrom leve
Elkészítés:
ElkészítésNéhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt málnát két részre osztjuk, felét cukorral és citromlével pürésítjük, a másik felét egészben hozzáadjuk és elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).
A morzsához az összes hozzávalót egy tálba tesszük és egy mixer (botmixer) segítségével a legalacsonyabb fokozaton apró morzsává dolgozzuk.
A málnát kicsi felfújt formákban elosztjuk (vagy egy nagyobb formában), és rászórjuk a morzsát. A formákat a sütő rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a morzsa aranysárga és ropogós lesz.
Az elkészült süteményt a félretett málnával díszítjük.