Málnás crumble

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A morzsához:
  • 100 g Aranykalász finomliszt
  • 80 g cukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 60 g puha Milfina teavaj
  • 1 csipet Le Gusto só
  • A málnához:
  • 250 g málna
  • 50 g Bella vaníliás cukor
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Elkészítés

Néhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt málnát két részre osztjuk, felét cukorral és citromlével pürésítjük, a másik felét egészben hozzáadjuk és elkeverjük.

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra).

A morzsához az összes hozzávalót egy tálba tesszük és egy mixer (botmixer) segítségével a legalacsonyabb fokozaton apró morzsává dolgozzuk.

A málnát kicsi felfújt formákban elosztjuk (vagy egy nagyobb formában), és rászórjuk a morzsát. A formákat a sütő rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a morzsa aranysárga és ropogós lesz.

Az elkészült süteményt a félretett málnával díszítjük.