Mandulás kekszek cukormázzal

Adagok: 50
Elkészítési idő: (hűtési és sütési idő nélkül) 50 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Aranykalász búzaliszt
  • 100 g Happy Harvest darált mandula
  • 150 g Milfina teavaj
  • 100 g finom szemcséjű kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 1 db Natur Aktiv bio tojás
  • 200 g porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • cukorgolyók vagy dekortollak a díszítéshez

Elkészítés:

Elkészítés

Egy előkészített munkafelületre szitáljuk a lisztet és a mandulát, és a közepébe mélyedést készítünk. A vajat kockákra vágjuk, és a mélyedés szélén elosztjuk. Cukrot és vaníliás cukrot szórunk rá. A mélyedésbe beleütjük a tojást, és az egészet omlós tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, frissentartó fóliába csomagoljuk, majd hűtőszekrényben körülbelül 30 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C-ra). A munkafelületet liszttel megszórjuk, majd a tésztát körülbelül 3 mm vastagra nyújtjuk. Formák segítségével különféle húsvéti mintákat szúrunk ki, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és körülbelül 12 percig sütjük őket. Amikor aranybarna színt kaptak, kivesszük és kihűtjük. A díszítéshez a porcukrot és a citromlevet sűrű mázzá keverjük, és ízlés szerint élelmiszerfestékkel színezzük. Bevonjuk vele a kekszeket, és cukorgolyókat vagy cukorgyöngyöket szórunk a tetejükre. Tálalás előtt a cukormázat hagyjuk teljesen megszáradni.