
Mini kávés sütemény
- A TÉSZTÁHOZ:
- 100 g Nagyi titka extra finom süteményliszt
- 100 g Happy Harvest kristálycukor
- 10 g Dr. Oetker holland kakaópor
- 60 ml Amaroy erős kávé (lefőzve)
- 60 ml víz
- 3 ek. Amaroy szemes kávé, kávébab
- 1/8 tk. Le Gusto fűszermalom, tengeri só
- 1/2 tk. Bella sütőpor
- 50 ml Osana napraforgóolaj
- 2 tk. Lomee ételecet
- 1 csomag Bella vanillincukor
- A DÍSZÍTÉSHEZ:
- 1/4 l Milfina féltartós habtejszín
- 2 cl Blackstone krémlikőr, kávés
- 1 csomag Bella tejszínhab-keményítő
- 1 ek. porcukor
- 20 g Snack Fun pisztácia, natúr
- ízlés szerint Dr. Oetker dekorgyöngy vagy konfetti dekorcukor
- ízlés szerint Bella csokoládé süteménydekoráció
- ízlés szerint málnaszemek és mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:
Elkészítés1. lépés: Előző nap felforraljuk a vizet, a kávébabot és a lefőtt kávét, majd lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. A kávébabot kiszedjük a folyadékból és a levet lehűtjük. A kávébabot egy szitán átmossuk és egy éjszakára a habtejszínbe tesszük.
2. lépés: A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük (felső-alsó sütés), és egy kisebb sütőformát sütőpapírral kibélelünk. A lisztet egy tálban összekeverjük a cukorral, a kakaóporral, a sóval és a sütőporral. Az olajat, a kávét, az ecetet és a vanillincukrot a száraz összetevőkhöz adjunk, majd robotgéppel addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk.
3. lépés: A tésztát az előkészített sütőformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
4. lépés: A tejszínhabot egy szitán átszűrjük, hogy a kávébabot ki tudjuk szedni belőle, majd a porcukorral és a habfixálóval összekeverjük és felverjük.
5. lépés: A pisztáciát apróra vágjuk.
6. lépés: A tésztát 6-felé vágjuk, kávélikőrt csöpögtetünk rá és megszórjuk a pisztáciával. A tejszínhabot a pisztáciára halmozzuk, majd ízlés szerint tovább díszíthetjük dekorgyönggyel vagy dekorcukorral, valamint csokoládédekorációval vagy málnaszemekkel.