Mini kávés sütemény

Adagok: 6
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A TÉSZTÁHOZ:
  • 100 g Nagyi titka extra finom süteményliszt
  • 100 g Happy Harvest kristálycukor
  • 10 g Dr. Oetker holland kakaópor
  • 60 ml Amaroy erős kávé (lefőzve)
  • 60 ml víz
  • 3 ek. Amaroy szemes kávé, kávébab
  • 1/8 tk. Le Gusto fűszermalom, tengeri só
  • 1/2 tk. Bella sütőpor
  • 50 ml Osana napraforgóolaj
  • 2 tk. Lomee ételecet
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • A DÍSZÍTÉSHEZ:
  • 1/4 l Milfina féltartós habtejszín
  • 2 cl Blackstone krémlikőr, kávés
  • 1 csomag Bella tejszínhab-keményítő
  • 1 ek. porcukor
  • 20 g Snack Fun pisztácia, natúr
  • ízlés szerint Dr. Oetker dekorgyöngy vagy konfetti dekorcukor
  • ízlés szerint Bella csokoládé süteménydekoráció
  • ízlés szerint málnaszemek és mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés: Előző nap felforraljuk a vizet, a kávébabot és a lefőtt kávét, majd lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. A kávébabot kiszedjük a folyadékból és a levet lehűtjük. A kávébabot egy szitán átmossuk és egy éjszakára a habtejszínbe tesszük.
2. lépés: A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük (felső-alsó sütés), és egy kisebb sütőformát sütőpapírral kibélelünk. A lisztet egy tálban összekeverjük a cukorral, a kakaóporral, a sóval és a sütőporral. Az olajat, a kávét, az ecetet és a vanillincukrot a száraz összetevőkhöz adjunk, majd robotgéppel addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk.
3. lépés: A tésztát az előkészített sütőformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
4. lépés: A tejszínhabot egy szitán átszűrjük, hogy a kávébabot ki tudjuk szedni belőle, majd a porcukorral és a habfixálóval összekeverjük és felverjük.
5. lépés: A pisztáciát apróra vágjuk.
6. lépés: A tésztát 6-felé vágjuk, kávélikőrt csöpögtetünk rá és megszórjuk a pisztáciával. A tejszínhabot a pisztáciára halmozzuk, majd ízlés szerint tovább díszíthetjük dekorgyönggyel vagy dekorcukorral, valamint csokoládédekorációval vagy málnaszemekkel.