Mini Panna-Cotta kuglóf eper-rebarbara kompóttal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A Panna-Cotta kuglófhoz:
  • 3 lap zselatin
  • 400 ml Milfina habtejszín
  • 50 g finom szemcsés kristálycukor
  • 50 g epervelő
  • A kompóthoz:
  • 350 g rebarbara
  • 70 g finom szemcsés kristálycukor
  • 0.5 citrom
  • 250 g eper

Elkészítés:

Elkészítés

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A habtejszínt és a cukrot egy főzőedényben összekeverjük és felmelegítjük. A kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne, hozzáadjuk az epervelőt, és alaposan összekeverjük. A masszát négy mini kuglófformába öntjük, és körülbelül 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Az eper-rebarbara kompóthoz a megmosott és meghámozott rebarbarát körülbelül 2 cm nagyságú darabokra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a cukort, a citromot és a rebarbara darabokat, majd hozzáadjuk a megmosott és felaprított epret, és kihűtjük. A mini kuglófformákat kivesszük a hűtőszekrényből, és kiborítjuk a Panna Cottákat. A Panna-Cotta kuglófot a hideg kompóttal együtt tálaljuk.

Tipp: a Panna-Cotta kuglóf más gyümölcsvelővel, például málnával, szederrel vagy cseresznyével is készíthető.