
Mézeskalács felfújt friss bogyós gyümölcsökkel
- 40 g Moser Roth finom étcsokoládé 70 %
- 40 g Milfina vaj
- 25 g cukor
- 2 Natur Aktiv biotojás
- 70 g Wintertraum tejcsokoládés mézeskalács szívecskék, csillagok, perecek
- egy citrom reszelt héja
- 30 g darált mogyoró
- 150 g friss bogyós gyümölcs
- porcukor
Elkészítés:
ElkészítésAz étcsokoládét a vajjal együtt vízfürdő felett olvasszuk fel, a vízfürdő felett mixer segítségével 4 perc alatt keverjünk habosra 20 g cukrot és 2 tojás sárgáját. A folyékony csokoládés-vajas masszát keverjük a tojássárgájás masszához. A mézeskalácsokat vágjuk kockára és morzsoljuk szét.
A morzsát, a citrom reszelt héját és a darált mogyorót egymás után keverjük a csokoládés masszához. Melegítsük elő a sütőt alsó-/felső fűtés mellett 200 °C-ra (légkeverés esetén 180°C-ra). 4 tűzálló formát kenjünk ki vajjal, majd szórjunk be cukorral. 2 tojás fehérjét 5 g cukorral verjünk kemény habbá, és keverjük a csokoládés masszához. A keveréket töltsük a formákba, és sütő középső szintjén süssük 15 percig.
A felfújtat szórjuk meg porcukorral. Mossuk meg és csepegtessük le a bogyós gyümölcsöket, majd a felfújttal együtt tálaljuk.