Narancsos mák-tarte, sütőtök kompóttal és meggy krémmel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Linzer tészta
  • 40 dkg Kokárdás háromnegyed zsíros vaj 60%vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db Goldland tojás sárgája
  • 50 dkg Aranykalász búzaliszt
  • Le Gusto só
  • kínai öt fűszer
  • narancshéj
  • A tarte krém
  • 1 kg Milfina mascarpone
  • 20 dkg Happy Harvest darált mák
  • 2 db narancs
  • 4 db Goldland tojás
  • 2 db Bellavanília rúd
  • 2 dl Milfina habtejszín
  • 15 dkg Bella vaníliás cukor
  • Tök kompót
  • 1 db sütőtök
  • Happy Harvest cukor ízlés szerint
  • friss citromlé ízlés szerint
  • 1 db chili
  • 0.5 l friss narancslé
  • Bella csillagánizs
  • Meggy krém
  • 0.5 l 100%os meggylé
  • 1 g agar-agar
  • 1.5 dl Castello extra szűz olíva olaj
  • 1 ek Silverstone rum
  • 5 szem szecsuáni bors
  • 1 ek Happy Harvest Nádcukor

Elkészítés:

Elkészítés

A hozzávalókat egy keverőtálban összegyúrjuk, amíg egy homogén masszát nem kapunk, majd fél órát pihentetjük.

A tejszínt a cukorral, kikapart vanília rúddal, tojással egy turmix géppel habosra turmixoljuk. Egy lapáttal vagy habverővel simára keverjük a mascarponét, és folyamatosan öntjük hozzá az összeturmixolt masszát. Amikor teljesen összekevertük, hozzáadjuk a darált mákot és a reszelt narancshéjakat.

A pihentetett tarte tésztát kinyújtjuk nagyjából 1,5 mm vastagságúra. Precízen beleillesztjük a kivajazott, kilisztezett tarte formába. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogyne keletkezzenek légbuborékok, ezután fóliát vagy sütőpapírt teszünk a tésztára és sóval vagy sütőbabbal lesúlyozzuk, hogy ne deformálódjon a tészta. 180 fokon 10 perc alatt előmelegített sütőben elő sütjük, majd utána kihűtjük és ráöntjük a tortamasszánkat. A masszával együtt 160 fokon 45 percen keresztül gőzös sütőben kisütjük.

A narancsléből készítünk egy kompótlevet, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, a chilivel, csillagánizzsal fűszerezzük, felforraljuk és beletesszük a szabályos 1x1 cm-es kockákra vágott sütőtökünket. Lefóliázzuk és hagyjuk benne kihűlni.

A meggylevet a szecsuáni borssal felforraljuk,majd eltávolítjuk a borsot, hozzáadjuk azagar-agart , alaposan elkeverjük, néhány másodperces forralás után levesszük a tűzhelyről, műanyag edénybe öntjük és lehűtjük. Ha kihűlt, a meggy zselénket turmixgépbe tesszük, összeturmixoljuk és turmixolás közben hozzáadjuk az olíva olajat vékony sugárban, amely krémessé és fényessé teszi. Tálaljuk a mák tarte-ot sütőtök kockákkal és habzsákból kinyomott meggy-stuffokkal díszítjük.