
Magos keksz
Adagok:
1
Elkészítési idő:
50
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 50 g Happy Harvest szezámmag
- 50 g útifűmaghéj
- 50 g dió
- 50 g Happy Harvest mandula
- 50 g Knusperone zabpehely
- 1 db Natur Aktiv biotojás
- 30 g Happy Harvest nádcukor
- 2 evőkanál Grandessa akácméz
- 1 csomag Bella vanillincukor
Elkészítés:
ElkészítésMelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
A diót vágjuk durvára. Keverjük össze a szezámmagot, az útifűmagot, a mandulát, a zabpelyhet és a darabolt diót. Ezután keverjük bele a tojást, a mézet, a cukrot és a vanillincukrot, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dolgozzuk össze a masszát, amíg tésztát nem kapunk. Pihentessük a tésztát kb. 10 percig.
Ezután keverjük át még egyszer jó alaposan, majd nyújtsuk ki kb. 6 mm vastagra, és kiszúró formával formázzuk meg a kekszeket.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 10–12 percig, majd hagyjuk kihűlni a tepsiben.