Omlós teasütemény

Adagok: 80
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 175 g puha Milfina vaj
  • 225 g cukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • egy narancs reszelt héja
  • 3 Goldland tojás
  • 400 g Aranykalász búzaliszt
  • 1 tk Bella sütőpor
  • 1 csipet Le Gusto fahéj
  • ---
  • A díszítéshez:
  • 100 g Bella csokoládé bevonó, típus: Ét- vagy tejcsokoládé
  • ---
  • Alio sütőpapír

Elkészítés:

Elkészítés

Keverjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs héját és a tojásokat.

Most keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd keverjük a tésztához. A simára kevert tésztát töltsük csöves habzsákba. Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett - 180 °C-ra (a légkeverés nem ajánlott). Helyezzük a sütőpapírt a sütőlapra, és a tésztát apró karikákként nyomjuk ki a sütőpapírral borított sütőlapra, majd kb. 10-12 perc alatt süssük aranybarnára a süteményeket. A karikákat hagyjuk kihűlni, majd helyezzük szorosan egymás mellé.

A csokoládé bevonót vízfürdő felett olvasszuk fel, töltsük kicsi műanyag zacskóba. A zacskó egyik sarkát vágjuk le úgy, hogy annak helyén egészen apró lyuk keletkezzen. Ezután díszítsük vékony csokoládévonalakkal az aprósüteményeket.