Palacsinta kivi kompóttal

Adagok: 4
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A kompóthoz:
  • 4 db kivi
  • 100 ml Pure Fruits narancslé
  • 1 ek Happy Harvest nádcukor
  • 1 ek befőző cukor
  • A tésztához:
  • 6 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g Aranykalász finomliszt
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Elkészítés

A meghámozott kiviket vágjuk nagyobb kockákra, majd a narancslével, cukorral és a befőző cukorral melegítsük fel egy edényben, ezután forraljuk 3 percig. Ezt követően vegyük le a tűzről. A tojásokat válasszuk szét és a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá. Apránként adjunk hozzá 40 g cukrot és keverjük addig, amíg feloldódik. A maradék cukrot öntsük egy tálba és a tojássárgájával verjük habosra. A habot és az átszitált lisztet keverjük a masszához. Kenjünk be egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt olajjal és melegítsük fel. A tésztából közepes lángon süssünk négy darab, mindkét oldalán aranybarna palacsintát. A sütőt melegítsük elő 50°C-ra, és a kész palacsintákat tartsuk melegen. Tálalás előtt a gyümölcskompótot melegítsük fel és osszuk el a palacsintákon. Porcukorral meghintve díszítsük.

TIPP: A kivi hűtőszekrényben több hétig is eltartható, almától azonban külön tárolandó.