Pikáns muffin

Adagok: 6
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 60 g Milfina teavaj
  • 200 g Milfina tejföl
  • 3 evőkanál Milfina tej
  • 2 db Natur Aktiv biotojás
  • egy kevés metélőhagyma
  • 230 g Aranykalász finomliszt
  • 2 teáskanál Bella sütőpor
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 200 g Milfina ementáli sajt, reszelve
  • 100 g kockázott bacon
  • 1 csipet Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Keverjük össze egy tálban az olvasztott vajat, a tejfölt, a tejet, a tojásokat és a finomra vágott metélőhagymát.

Ezután keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, a sajt felét, és a kockára vágott szalonnát, majd ízesítsük borssal és esetleg még egy kis sóval.

Béleljük ki a muffinsütő tepsit sütőpapírral vagy muffin papírral, töltsük meg 2/3-ig a tésztával, és szórjuk rá a maradék sajtot. Süssük kb. 20 percig a középső sínen, amíg a muffinok feljönnek, és a sajt aranybarnára sül.