Rákkal töltött wantan

Adagok: 40
Elkészítési idő: kb. 120 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A rákos töltelékhez:
  • 125 g Almare Seafood garnélarák, natúr
  • 2 ek. Aranykalász panírmorzsa
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint friss koriander és reszelt, kezeletlen citromhéj
  • A tésztához:
  • 270 g Aranykalász finomliszt
  • 150 ml forrásban lévő víz
  • 1 tk. Le Gusto tengeri só
  • Osana napraforgóolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 100 ml Natur Aktiv bio natúr joghurt
  • 1/2 tk. Le Gusto fűszermalom szárított chili
  • ízlés szerint friss koriander és Le Gusto tengeri só

Elkészítés:

Elkészítés

Rákos töltelék:

A koriandert felaprítjuk, a citrom héját lereszeljük. A rákokat apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

Tészta:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát legalább 60 percig pihentetjük, majd egy hengert formázunk belőle, félbevágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kb. 6 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe helyezünk egy keveset a rákos töltelékből. A széleket vízzel megkenjük és kis batyukat formálva összenyomjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a batyukat kb. 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Mártás:

A koriandert apróra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, és a fűszerekkel ízesítjük a mártást.