Ropogós sütinyalókák

Adagok: 20
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 darab Bio citrom
  • 300 g piskótalap
  • 60 g puha Milfina vaj
  • 290 g porcukor
  • 140 g Milfina Cottage Cheese
  • 50 g Happy Harvest mandula
  • kb. 5 csepp folyékony sárga színű ételfesték
  • kb. 1–2 csepp folyékony kék színű ételfesték
  • kb. 150 g Happy Harvest kókuszreszelék
  • 40 g nyers marcipánmassza
  • cukorcsillagok a díszítéshez
  • barna színű dekor toll (tubusos)
  • fa pálcikák

Elkészítés:

Elkészítés

A citromot forró vízzel lemossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és a héját kis lyukú reszelőn lereszeljük. A levét kinyomjuk. A piskótalapot morzsává törjük. A vajat, 70 g porcukrot, cottage cheese-t és citromlevet sima krémmé keverjük. A mandulát feldaraboljuk. A darabolt mandulát hozzákeverjük a masszához. Fokozatosan annyi krémet keverünk a piskótamorzsához, hogy a massza könnyen formázható legyen, és ne ragadjon a kezünkhöz.

18−20 adagra osztjuk, golyókká formázzuk és kb. 30 percig hűtjük. 200 g porcukrot egy kisebb tálban kevés citromlével sima mázzá keverünk. Ételfesték segítségével az egyik részét sárgára, míg a másik részét kékre színezzük.

Hosszú fa pálcikákat kb. 1 cm mélyen a mázba mártunk, a golyókba szúrjuk és hagyjuk megdermedni. A kókuszreszelék felét két tányérra öntjük és ételfesték segítségével sárgára, illetve kékre színezzük. A mázat még egyszer alaposan átkeverjük, esetleg még kevés citromlevet adunk hozzá. A sütinyalókákat belemártjuk, lecsepegtetjük és hagyjuk kissé megdermedni. Ezt követően kókuszreszelékbe forgatjuk.

A marcipánt összedolgozzuk a maradék porcukorral. Kicsi golyókra osztjuk, csőröket formázunk belőlük, és a még folyékony mázba mártjuk, majd a golyókhoz illesztjük. A cukorcsillagokat elhelyezzük lábaknak és hagyjuk teljesen megkötni. Dekor tollal pontokat rajzolunk a szemeknek, és tetszés szerint szalaggal díszítjük. Tálaláshoz például egy pohárba helyezzük.