
Rudolph Muffin
- 200 g Aranykalász búzaliszt
- 30 g Bella kakaópor
- 80 g cukor
- 1.5 tk Bella sütőpor
- 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
- 80 g Moser Roth finom étcsokoládé
- 2 közepes méretű Goldland tojás
- 100 ml Osana napraforgóolaj
- 150 ml Milfina tej, 1,5% zsírtartalom
- 24 db Snackfun sós perec
- 12 db piros színű csokoládédrazsé
- 12 db papír muffin forma
- 100 g porcukor
- 1 ek víz
- Barna színű dekor toll (cukor-felirat)
Elkészítés:
ElkészítésOlvasszuk fel a csokoládét, illetve a csokoládé bevonót. Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett 180 °C-ra. A lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport és a sót helyezzük egy tálba, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, majd keverjük össze. Az olvasztott csokoládét rövid idő alatt, erőteljes fokozaton keverjük a masszához. Az azonos adagokra osztott tésztával töltsük fel a muffin formákat, és kb. 20 perc alatt süssük meg.
A díszítés megkezdése előtt a muffinoknak teljesen ki kell hűlniük. Olvassza fel a csokoládé bevonót a csomagoláson található útmutató szerint, és vonja be vele a muffinokat. A piros Smarties-t helyezze a muffinok közepére, mielőtt a bevonat megkötne. Agancsként nyomjon 2-2 perecet a muffinok felső részére - ehhez némi finom érzékre és kézügyességre van szükség, hogy a perecek ne törjenek el.
A porcukrot helyezzük egy tálba, majd lassan öntsük hozzá a vizet. Eközben egy habverővel keverjük addig, amíg teljesen sima masszát nem kapunk. A már szilárd és kihűlt csokoládé bevonatra helyezzen most két-két fehér, kb. 1 cm átmérőjű cukormáz cseppet, amelyek a figura szemei lesznek. Amikor ez megszáradt, barna színű dekor tollal tegyen egy-egy cseppet a szemek közepére, ezek lesznek a pupillák