Rudolph Muffin

Adagok: 12
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Aranykalász búzaliszt
  • 30 g Bella kakaópor
  • 80 g cukor
  • 1.5 tk Bella sütőpor
  • 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
  • 80 g Moser Roth finom étcsokoládé
  • 2 közepes méretű Goldland tojás
  • 100 ml Osana napraforgó olaj
  • 150 ml Milfina tej, 1,5% zsírtartalom
  • 24 db Snackfun sós perec
  • 12 db piros színű csokoládédrazsé 
  • 12 db papír muffin forma
  • 100 g porcukor
  • 1 ek víz
  • Barna színű dekor toll (cukor-felirat)

Elkészítés:

Elkészítés

Olvasszuk fel a csokoládét, illetve a csokoládé bevonót. Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett 180 °C-ra. A lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport és a sót helyezzük egy tálba, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, majd keverjük össze. Az olvasztott csokoládét rövid idő alatt, erőteljes fokozaton keverjük a masszához. Az azonos adagokra osztott tésztával töltsük fel a muffin formákat, és kb. 20 perc alatt süssük meg.

A díszítés megkezdése előtt a muffinoknak teljesen ki kell hűlniük. Olvassza fel a csokoládé bevonót a csomagoláson található útmutató szerint, és vonja be vele a muffinokat. A piros Smarties-t helyezze a muffinok közepére, mielőtt a bevonat megkötne. Agancsként nyomjon 2-2 perecet a muffinok felső részére - ehhez némi finom érzékre és kézügyességre van szükség, hogy a perecek ne törjenek el.

A porcukrot helyezzük egy tálba, majd lassan öntsük hozzá a vizet. Eközben egy habverővel keverjük addig, amíg teljesen sima masszát nem kapunk. A már szilárd és kihűlt csokoládé bevonatra helyezzen most két-két fehér, kb. 1 cm átmérőjű cukormáz cseppet, amelyek a figura szemei lesznek. Amikor ez megszáradt, barna színű dekor tollal tegyen egy-egy cseppet a szemek közepére, ezek lesznek a pupillák