Sárgarépás cupcake

Adagok: 12
Előkészítési idő: kb. 50-55 perc (lehűlési idő nélkül)
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A süteményhez
  • 400 g sárgarépa
  • 1 narancs
  • 160 g Milfina teavaj
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 180 g Aranykalász finomliszt
  • 2 teáskanál Bella sütőpor
  • 100 g Happy Harvest egész mandula
  • 100 ml Milfina tej, 3,5%
  • 12 darab Muffin papírforma
  • A krémhez
  • 125 g Milfina teavaj
  • 95 g porcukor
  • 250 g Milfina tehéntúró
  • 3 teáskanál Milfina tej, 3,5%

Elkészítés:

Elkészítés

Hámozzuk meg a sárgarépát, és egy reszelővel reszeljük finomra. A mandulát törjük apróra, majd reszeljük le a narancs héját és a vajjal együtt tegyük egy tálba. Egy keverővel kb. 4-5 percig keverjük, ezután adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót és keverjük további 4-5 percig. Eközben a tojásokat a legmagasabb fokozaton dolgozzuk el a vajjal. A lisztet, sütőport és a kevéssé főtt mandulát tegyük a sárgarépához, valamint adagoljuk a tejjel a vajas masszához és tegyük egy tepsibe. Melegítsük elő a sütőt (180 °C felső és 160 °C alsó levegő keringés mellett). A muffinformákat helyezzük a tepsibe, töltsük meg a formákat és kb. 20-25 percig süssük. Végül hagyjuk kihűlni. Eközben a krémet készítsük elő. Ehhez a vajat mintegy 5-6 percen át keverjük fel, szűrjük meg a porcukrot, majd további 6 percen át keverjük. Adjuk hozzá a tejet és a tehéntúrót, és dolgozzuk simára. Egy nyomózsákba töltsük be a krémet és a lehűlt sárgarépa-muffinokat díszítsük ezzel.

TIPP: Mindig vágjuk le a zöld levelet a sárgarépáról, mivel az vizet vesz fel, és ezáltal a sárgarépa hamarabb válik fonnyadttá.