Sárgarépás muffin

Adagok: 12
Elkészítési idő: 70 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g sárgarépa
  • 100 g Happy Harvest darált mogyoró
  • 175 g Milfina teavaj
  • Le Gusto só
  • 125 g kristálycukor
  • 4 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 5 evőkanál Milfina tartós tej, 1,5 %
  • Bellasan növényi margarin
  • Aranykalász zsemlemorzsa
  • kicsi, színes húsvéti tojások

Elkészítés:

Elkészítés

A sárgarépákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és durvára reszeljük. A puha vajat, kevés sót, cukrot és a tojásokat krémesre keverjük. Ezután a lisztet, mogyorót és a sütőport óvatosan a tejhez keverjük.

Ezt követően a reszelt sárgarépát is a masszához adjuk. Egy muffin sütőformát növényi margarinnal kikenünk, panírmorzsával megszórunk és beletöltjük a tésztát. Alsó-felső sütés esetén 175°C-on (légkeveréses sütőnél 155°C-on) kb. 25 percig sütjük.

Tetszés szerint apró, színes húsvéti cukortojásokkal díszíthetjük a muffinokat.