
Sárgarépás muffin
Adagok:
12
Elkészítési idő:
70
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 250 g sárgarépa
- 100 g Happy Harvest darált mogyoró
- 175 g Milfina teavaj
- Le Gusto só
- 125 g kristálycukor
- 4 db Goldland bio szabadtartású tojás
- 300 g Aranykalász finomliszt
- 1 csomag Bella sütőpor
- 5 evőkanál Milfina tartós tej, 1,5 %
- Bellasan növényi margarin
- Aranykalász zsemlemorzsa
- kicsi, színes húsvéti tojások
Elkészítés:
ElkészítésA sárgarépákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és durvára reszeljük. A puha vajat, kevés sót, cukrot és a tojásokat krémesre keverjük. Ezután a lisztet, mogyorót és a sütőport óvatosan a tejhez keverjük.
Ezt követően a reszelt sárgarépát is a masszához adjuk. Egy muffin sütőformát növényi margarinnal kikenünk, panírmorzsával megszórunk és beletöltjük a tésztát. Alsó-felső sütés esetén 175°C-on (légkeveréses sütőnél 155°C-on) kb. 25 percig sütjük.
Tetszés szerint apró, színes húsvéti cukortojásokkal díszíthetjük a muffinokat.