Sült alma másként - kétszer is

Adagok: 4
Előkészítési idő: 35
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 4 ek citromlé
  • ---
  • 1 banán
  • 2 ek Happy Harvest kaliforniai dióbél
  • 1 tk cukor
  • 1 kevés citromlé
  • porcukor
  • ---
  • 100 g Bella marcipán massza
  • 30 g Happy Harvest darált mandula
  • 2 cl Clarke’s Bourbon Whisky 40% 

Elkészítés:

Elkészítés

Az almákat mossuk meg, majd alma-magozó segítségével vegyük ki a magházakat. Az almákat oldalukon egy kés segítségével enyhe ütögető mozgással vágjuk be. Csepegtessünk citromlevet az almákra.

1. töltelék:
Hámozzuk meg, majd villával törjük össze a banánt. A dióbelet keverjük a banánhoz, majd adjuk hozzá a cukrot és egy kevés citromlevet. A banános masszával töltsük meg az almákat. Az almákat alsó-/felső fűtés mellett 160 °C-on (légkeverés esetén 140°C-on) süssük 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és szórjuk meg porcukorral.

2. töltelék:
A marcipánt, a mandulát és a whisky-t keverjük össze egy tálban, majd a keverékkel töltsük meg az almákat. Az almákat alsó-/felső fűtés mellett 160 °C-on (légkeverés esetén 140°C-on) süssük 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és melegen tálaljuk.