
Sült alma másként - kétszer is
- 4 alma
- 4 ek citromlé
- ---
- 1 banán
- 2 ek Happy Harvest kaliforniai dióbél
- 1 tk cukor
- 1 kevés citromlé
- porcukor
- ---
- 100 g Bella marcipán massza
- 30 g Happy Harvest darált mandula
- 2 cl Clarke’s Bourbon Whisky 40%
Elkészítés:
ElkészítésAz almákat mossuk meg, majd alma-magozó segítségével vegyük ki a magházakat. Az almákat oldalukon egy kés segítségével enyhe ütögető mozgással vágjuk be. Csepegtessünk citromlevet az almákra.
1. töltelék:
Hámozzuk meg, majd villával törjük össze a banánt. A dióbelet keverjük a banánhoz, majd adjuk hozzá a cukrot és egy kevés citromlevet. A banános masszával töltsük meg az almákat. Az almákat alsó-/felső fűtés mellett 160 °C-on (légkeverés esetén 140°C-on) süssük 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és szórjuk meg porcukorral.
2. töltelék:
A marcipánt, a mandulát és a whisky-t keverjük össze egy tálban, majd a keverékkel töltsük meg az almákat. Az almákat alsó-/felső fűtés mellett 160 °C-on (légkeverés esetén 140°C-on) süssük 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és melegen tálaljuk.