Sütőtöktorta

Adagok: 3
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 800 g sütőtök
  • 3 db Goldland tojás
  • 400 g kristálycukor
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 1 tk. LE GUSTO őrölt fahéj
  • 200 ml OSANA napraforgóolaj
  • 500 g ARANYKALÁSZ finomliszt
  • 1 csomag BELLA sütőpor
  • 150 g HAPPY HARVEST őrölt mandula
  • egy csipet LE GUSTO só
  • egy kevés MILFINA teavaj

Elkészítés:

Elkészítés

A kimagozott és megtisztított sütőtököt felszeleteljük, majd durvára reszeljük és lemérjük, hogy 800 g legyen. A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, vanillincukorral, őrölt fahéjjal és olajjal krémesre keverjük, végül hozzáadjuk  a reszelt sütőtököt.
A lisztet, sütőport, őrölt mandulát és sót elvegyítjük, majd a keverékkel eldolgozzuk.   
A tojásfehérjéket keményre felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A formákat kivajazzuk, és megtöltjük a tésztával. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Tetszés szerint csokoládé- vagy tortabevonóval díszíthetjük.