
Sütőtöktorta
Adagok:
3
Elkészítési idő:
60
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 800 g sütőtök
- 3 db Goldland tojás
- 400 g kristálycukor
- 1 csomag BELLA vanillincukor
- 1 tk. LE GUSTO őrölt fahéj
- 200 ml OSANA napraforgóolaj
- 500 g ARANYKALÁSZ finomliszt
- 1 csomag BELLA sütőpor
- 150 g HAPPY HARVEST őrölt mandula
- egy csipet LE GUSTO só
- egy kevés MILFINA teavaj
Elkészítés:
ElkészítésA kimagozott és megtisztított sütőtököt felszeleteljük, majd durvára reszeljük és lemérjük, hogy 800 g legyen. A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, vanillincukorral, őrölt fahéjjal és olajjal krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a reszelt sütőtököt.
A lisztet, sütőport, őrölt mandulát és sót elvegyítjük, majd a keverékkel eldolgozzuk.
A tojásfehérjéket keményre felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A formákat kivajazzuk, és megtöltjük a tésztával. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Tetszés szerint csokoládé- vagy tortabevonóval díszíthetjük.