Szilvás cupcake

Adagok: 15
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Bellasan kockamargarin
  • 3 db Goldland tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 250 g Aranykalász búzaliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • 2 ek. Milfina tej
  • 300 g szilva
  • kb. 15 darab szilikonos muffinforma
  • A krémhez:
  • 250 g Milfina mascarpone
  • 80 g Grandessa szilvalekvár
  • 20 g porcukor
  • 1 csomag Bella habfixáló
  • 4 cl Milfina tej

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
Néhány szép szilvát félreteszünk dekorálásához. A többi szilvát kimagozzuk és apróra vágjuk. A puha margarint, a tojást, a cukrot, 2 ek. tejet, egy csipet sót és a vaníliáscukrot kézi mixerrel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk.
A muffinkformákba 1-1 ek. tésztát adagolunk. Az apróra vágott szilvát egyenletesen elosztjuk, hogy minden formába jusson, majd belenyomkodjuk a tésztába. A muffinokat 200 °C-on, a sütő középső részén megsütjük.

A krémhez a szilvalekvárt és a porcukrot elkeverjük a mascarponéval, hozzáadjuk a habfixálót és jól összekeverjük. A tej hozzáadása után ismét megkeverjük. A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk.
A dekoráláshoz félretett szilvákat kimagozzuk és vékony csíkokra szeljük. A muffinokat 2-2 szelettel díszítjük.