Szilveszteri vendégváró

Adagok: 20
Elkészítési idő: kb. 1, 5 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g Milfina félzsíros tehéntúró
  • 2 ek. Milfina tömlős sajt
  • 50 ml Milfina tej
  • 50 ml Osana napraforgóolaj
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 1 csomag Bella sütőpor
  • egy kevés Le Gusto tengeri só
  • egy kevés Aranykalász finomliszt a tésztanyújtáshoz
  • 1 darab Goldland tojás sárgája a tészta megkenéséhez
  • 40 szem Le Gusto egész fekete bors, a szemekhez

Elkészítés:

Elkészítés

A túrót, a tejet és az olajat összekeverjük egy tálban. A sót és a sütőport hozzáadjuk a liszthez. Előbb a liszt felét dolgozzuk bele a túrós masszába, majd a maradék lisztet is, a tésztát jól összegyúrjuk és lefedve fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

A gyúródeszkát meglisztezzük és a tésztát sodrófával kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Három kerek pogácsaszaggatóra van szükségünk: 2,5 cm, 4 cm és 5,5 cm átmérőjűre. A legnagyobb szaggatóval vágott körből lesz a pogácsamalacka feje. Az orrát a kis körből alakítjuk: fogvájóval két orrlyukat szúrunk bele. A középső kört elfelezzük és mindkettőt félbehajtva kicsit összenyomjuk, ebből lesznek a malacka fülei. Ezeket és a kis kört ráhelyezzük a nagy körre, majd a pogácsákat egy sütőpapírra rendezzük. A tojássárgájához kis vizet keverünk, és bekenjük vele a malackafejeket egy ecsettel.

A sütőt légkeverés fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a pogácsákat kb. 15 percig készre sütjük.
Tálalás előtt a tömlős sajtot habzsákba tesszük, szemeket nyomunk a pogácsákra, melyek közepébe egy-egy borsszemet helyezünk.