
Szív alakú lime-torta
- 6 db Goldland tojás
- 1 csomag Bella vanillin cukor
- 320 g kristálycukor
- 280 g Aranykalász finomliszt
- 2 tk. Bella sütőpor
- 250 ml Milfina UHT tejszín
- 2 db lime
- 100 ml víz
- 1 csomag Bella vanília ízű pudingpor
- 500 ml Milfina tej
- 10 g Snack Fun pisztácia
Elkészítés:
Elkészítés 1. A sütőt 70 °C-ra előmelegítjük. Egy lime-ot vékony szeletekre vágunk. 100 g cukrot a vízzel felforraljuk. A lime-szeleteket a cukros vízbe tesszük és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük. A lime-ot kivesszük a vízből és egy sütőpapírral bélelt tepsiben kb 2. órán keresztül a sütőben száradni hagyjuk.
2. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Egy szív alakú tortaformába sütőpapírt helyezünk, a peremét kivajazzuk. A tojásokat, 220 g kristálycukrot és a vanillincukrot habosra keverjük. Hozzászitáljuk a liszt és a sütőpor keverékét, majd óvatosan elkeverjük. A tésztát beletöltjük a formába és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kb. 10 percig hűlni hagyjuk a formában, majd tortarácsra helyezzük és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A pudingot elkészítjük a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. A lime héjából egy citromhéjkaparó segítségével vékony szeleteket vágunk.
4. A szív alakú tortát félbe vágjuk, a pudingot a két lap közé töltjük és megkenjük tejszínnel. A tálalás előtt lime-szeletekkel, pisztáciával és lime-héjjal díszítjük.