Tarka húsvéti fészkek

Adagok: 6
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 250 g Milfina sovány tehéntúró
  • 4 evőkanál Osana napraforgóolaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • Le Gusto só
  • 125 g Aranykalász finomliszt
  • 1 teáskanál Bella sütőpor
  • 6 db Sweet Valley őszibarack
  • 1/4 csomag Bella pudingpor, vaníliás

Elkészítés:

Elkészítés

A tojást szétválasztjuk. 100 g túrót a tojássárgájával (a fehérjét félretesszük), olajjal, 4 evőkanál cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval simára keverünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tésztához gyúrjuk.

A tésztát egy belisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és egy pohár segítségével 6 db kört szúrunk ki. Ezeket a körlapokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A maradék tésztából 6 db hengert formázunk és összetekerjük. Ezeket peremként a körlapokra helyezzük és rányomkodjuk. Minden húsvéti fészekbe egy fél őszibarackot teszünk. A maradék túrót a pudingporral és 1 evőkanál cukorral simára keverjük.

A felvert tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a krémbe. A krémet elosztjuk a fél őszibarackok tetején és alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra) előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.