Tökmagos kiflik csokoládémázzal

Adagok: 80
Elkészítési idő: kb. 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 250 g Milfina márkázott vaj (nagyon hideg)
  • 200 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
  • 300 g Aranykalász finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag Bella vanillincukor
  • 1 csipet Le Gusto tengeri só
  • A mázhoz:
  • 200 g Bella csokoládé sütéshez, főzéshez

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tökmagot nagyon finomra aprítjuk. A vajból, tökmagból, lisztből, porcukorból, vanillincukorból és sóból tésztát gyúrunk, és szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük. A tésztából kifliket formázunk, azokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, majd 160 °C-on kb. 15 percig sütjük, ezt követően hűlni hagyjuk őket. A csokoládét megolvasztjuk, és a kiflik mindkét végét a folyékony mázba mártjuk. Rácson lecsepegtetjük.