
Tökmagos kiflik csokoládémázzal
Adagok:
80
Elkészítési idő:
kb.
60
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 250 g Milfina márkázott vaj (nagyon hideg)
- 200 g Happy Harvest héj nélküli tökmag
- 300 g Aranykalász finomliszt
- 100 g porcukor
- 1 csomag Bella vanillincukor
- 1 csipet Le Gusto tengeri só
- A mázhoz:
- 200 g Bella csokoládé sütéshez, főzéshez
Elkészítés:
ElkészítésA vajat kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tökmagot nagyon finomra aprítjuk. A vajból, tökmagból, lisztből, porcukorból, vanillincukorból és sóból tésztát gyúrunk, és szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük. A tésztából kifliket formázunk, azokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, majd 160 °C-on kb. 15 percig sütjük, ezt követően hűlni hagyjuk őket. A csokoládét megolvasztjuk, és a kiflik mindkét végét a folyékony mázba mártjuk. Rácson lecsepegtetjük.