
Tojáslikőr szuflé
- 125 ml Milfina tartós tej, 1,5 %
- 2 csomag Bella vaníliás cukor
- 25 g Bella pudingpor, vaníliás
- 25 g puha Milfina vaj
- 1 db Goldland bio szabadtartású tojás tojásfehérje
- 2 db Goldland bio szabadtartású tojás
- 30 g kristálycukor
- 80 ml Riquet tojáslikőr
- Milfina teavaj a formák kikenéséhez
- cukor a formák megszórásához
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra). A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd levesszük a tűzhelyről. A pudingport a puha vajjal összedolgozzuk. Lassan hozzáadjuk a még meleg tejhez és alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
A masszát egy tálba öntjük. Két tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A tojáslikőrt lassan a vaníliás-vajas masszához keverjük. Ezután hozzákeverjük a két tojássárgáját. A tojáshabot kanalanként óvatosan beledolgozzuk. Ezzel párhuzamosan kb. 2 liter vizet forralunk.
Négy szuflé formát zsiradékkal kikenünk, és cukorral meghintünk. A masszát a szuflé formákba töltjük (kb. ¾ részig). A formákat egy serpenyőbe helyezzük. Annyi forró vizet öntünk a serpenyőbe, hogy a formák kb. félig álljanak benne. Kb. 25 percig sütjük, közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki!
A szuflékat kivesszük a sütőből, ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk.