
Tojáslikőrös-fahéjas csillagok
- 125 g puha Milfina vaj
- 250 g porcukor
- 1 csipet Le Gusto só
- 1 csipet citrom reszelt héja
- 1 Goldland tojás
- 180 g Aranykalász búzaliszt
- 50 g Mühlengold étkezési keményítő
- 100 g Happy Harvest darált mandula
- 2 tk Le Gusto fahéj
- 2 tk Bella vaníliás cukor
- 4 ek Riquet tojáslikőr 16%
- Alio sütőpapír
Elkészítés:
ElkészítésA vajat keverjük össze a 100 gramm porcukorral, egy csipet sóval, a citrom reszelt héjával és a tojással. A lisztet és az étkezési keményítőt a mandulával, a fahéjjal és a vaníliás cukorral együtt gyúrjuk hozzá. A tésztát tekerjük frissen tartó fóliába, és kb. 1 órára tegyük hűvös helyre.
Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett - 180 °C-ra (a légkeverés nem ajánlott). Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. ½ cm vastagságúra, majd egy kb. 8,5 cm méretű csillag sütőforma segítségével szúrjuk ki a csillagokat. A kekszek feléből középen szúrjunk ki egy-egy mini csillagot. A süteményeket helyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd az előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Hagyjuk kicsit kihűlni.
A tojáslikőrt 130 gramm porcukorral keverjük simára, és az összes csillagot kenjük be vele. Most helyezzük rájuk a középen kiszúrt csillagokat, hagyjuk száradni kicsit, majd végül hintsük meg a maradék porcukorral