
Tojáslikőrös-meggyes pohárkrém
Adagok:
4
Elkészítési idő:
10
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 200 ml Milfina habtejszín
- 2 csomag Bellavaníliás cukor
- 250 g Milfina sovány túró
- 4 evőkanál meggylekvár
- 3 evőkanál Pure Fruits narancslé
- 4 csokoládés muffin
- 150 ml Riquet tojáslikőr
- 20 g tejcsokoládé
- ízlés szerint meggy (kompót)
Elkészítés:
ElkészítésA habtejszínt keményre felverjük, közben több részletben belekeverjük a vaníliás cukrot. A sovány túrót simára keverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz forgatjuk. A meggylekvárt alaposan összekeverjük a narancslével, és magas falú desszertes poharakba töltjük. A poharaknak nagyjából a muffinnal megegyező szélességűnek kell lenniük.
A csokoládés muffinokat vízszintesen félbevágjuk, a poharakba beletesszük a muffinok egyik felét, a tejszínhabos krémmel megkenjük, és a muffinok másik felével lezárjuk. 2 evőkanál tojáslikőrrel meglocsoljuk, majd reszelt tejcsokoládéval megszórjuk. Ízlés szerint meggyel díszítjük, és hűtve tálaljuk.