Tojáslikőrös-meggyes pohárkrém

Adagok: 4
Elkészítési idő: 10 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 ml Milfina habtejszín
  • 2 csomag Bellavaníliás cukor
  • 250 g Milfina sovány túró
  • 4 evőkanál meggylekvár
  • 3 evőkanál Pure Fruits narancslé
  • 4 csokoládés muffin
  • 150 ml Riquet tojáslikőr
  • 20 g tejcsokoládé
  • ízlés szerint meggy (kompót)

Elkészítés:

Elkészítés

A habtejszínt keményre felverjük, közben több részletben belekeverjük a vaníliás cukrot. A sovány túrót simára keverjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz forgatjuk. A meggylekvárt alaposan összekeverjük a narancslével, és magas falú desszertes poharakba töltjük. A poharaknak nagyjából a muffinnal megegyező szélességűnek kell lenniük.

A csokoládés muffinokat vízszintesen félbevágjuk, a poharakba beletesszük a muffinok egyik felét, a tejszínhabos krémmel megkenjük, és a muffinok másik felével lezárjuk. 2 evőkanál tojáslikőrrel meglocsoljuk, majd reszelt tejcsokoládéval megszórjuk. Ízlés szerint meggyel díszítjük, és hűtve tálaljuk.