Túrógombóc eperrel

Adagok: 10
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A túrógombóchoz:
  • 400 g Milfina tehéntúró
  • 60 g Aranykalász búzadara
  • 1 db Goldland tojás
  • 1 citrom héja
  • friss morzsa (vajon lepiritva)
  • A túróhabhoz:
  • 60 g Milfina tehéntúró
  • 25 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 db Goldland tojás
  • 100 ml Milfina tejszín
  • 1 db zselatin lap
  • 1 db vaníliarúd
  • Az eper mártáshoz:
  • 500 g eper
  • 50 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 db narancs (csak a leve)
  • Friss eper, porcukor

Elkészítés:

Elkészítés

A túrógombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára (ideális esetben 1 éjszakára). Ezt követően 30g-os gombócokat formázunk belőle és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

A túróhabhoz a tojást a cukorral habüstbe tesszük és vízgőz felett folyamatos keverés mellett lassan besűrítjük, ügyelve, hogy ne csapódjon ki a tojás. Amikor krémesen sűrű, akkor hozzáadjuk az előzetesen legalább 10 percre hideg vízbe áztatott lapzselatint, majd az áttört túrót és a vaníliát. Lehűtjük és hozzáforgatjuk a már felvert tejszínt, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Tálalásig hűtőbe tesszük (célszerű eldobható habzsákba tölteni).

Az eper mártáshoz: az epret a cukorral és a narancslével felfőzzük. 20 perc gyöngyöző forralás után leturmixoljuk, majd átszűrjük.

Tálaláshoz a gombócokat enyhén sós-cukros vízben főzzük gyöngyözve. Amikor a gombócok felúsznak a víz tetejére, további 1 percig főzzük. Ezt követően beleforgatjuk a már előzetesen lepirított morzsába és meghintjük porcukorral. Egy megfelelő méretű mélytányérba öntjük az epermártást, majd erre tálaljuk a gombócokat, a friss epret és a túróhabot.