Ünnepi design fatörzs torta

Narancsos csokoládés ganache, gyömbérrel, citrusos piskótában

Adagok: 4
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 g Choceur Noir étcsokoládé
  • 600 g Milfina habtejszín 30%
  • 2 db nagyobb narancs
  • Le Gusto őrölt gyömbér
  • Le Gusto őrölt fahéj
  • 6 db Goldland tojás
  • 80 g Happy Harvest kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 60 g Aranykalász finomliszt
  • 20 g Mühlendold étkezési keményítő
  • vanília por
  • Díszítéshez:
  • 300 g Bella marcipán massza
  • Bella süteménydekorációk
  • aranypor
  • porcukor

Narancsos csokoládés ganache, gyömbérrel, citrusos piskótában

Elkészítés:

Elkészítés

Csoki ganache:
300g 65% vagy 75 %os csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáöntünk 300g tejszínt és fényesre keverjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáteszünk 1 db narancs héját és levét, 1 teáskanál őrölt gyömbért, 1 teáskanál fahéjat, majd simára keverjük, egy nagyobb lapos edénybe öntjük (másik kisebb tepsi) és hagyjuk hűlni.

Piskóta:
6 tojás sárgáját 80 g cukor egyharmadával és 1 citrom héjával és egy pici sóval habosra keverünk. Majd a 3 tojás fehérjét keményre verjük, hozzátesszük tovább verve a cukor maradékát addig, amíg egészen kemény hab nem lesz. A tojássárgájás masszát óvatosan hozzáadjuk a fehérjés habhoz.
Szitán átszitálunk 60 g lisztet, 20g  étkezési keményítőt és hozzáteszünk késhegynyi vaníliaport. Ezt lazán hozzákeverjük a masszához.
A tepsire zsírpapírt helyezünk, kikenjük a masszát, majd narancshéjat reszelünk rá.
220 fokra elősütött sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor kisült, két nedves konyharuha közé tesszük és hagyjuk kicsit pihenni.
A ganache-t több részre osztjuk oly módon, hogy 400g megy töltelék és 100g+60g megy a felvert tejszínhabhoz.
A piskótáról lehúzzuk a papírt megkenjük a kihűlt krémmel, konyharuhán óvatosan feltekerjük, majd betesszük a hűtőbe.
A ganache maradékát két részben (különböző színűek) belekeverjük a felvert tejszínhabba.
A kihűlt tekercset három különböző méretre vágjuk, a krémekkel körbekenjük, és villával mintázzuk, hogy fatörzs mintájú legyen. Ehhez jó, ha a sötétebb ganache-t használjuk.
Marcipánból készített fagyallal, gombácskával, illetve aranyozott hópelyhekkel díszítjük. A tányért pedig csokoládéforgáccsal szórjuk meg. Majd az egészet porcukorral, mintha havazna.