Vajkrémes répatorta

Adagok: 1
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 500 g sárgarépa
  • 7 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • Le Gusto csipet só
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag Bella vaníliás cukor
  • 375 g Happy Harvest mandula
  • 100 g Aranykalász finomliszt
  • 1 teáskanál Bella sütőpor
  • A krémhez:
  • 250 g puha Milfina vaj
  • 1 csomag Bella pudingpor, vaníliás
  • 500 ml Milfina tartós tej, 1,5 %
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A dekorációhoz (tetszés szerint):
  • marcipán sárgarépák
  • darabolt mogyoró
  • zöld színű dekor toll

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra). A sárgarépát megtisztítjuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a sót. A tojássárgákat, cukrot és vaníliáscukrot habverővel habosra keverjük. A mandulát finomra őröljük. A mandulát és a sárgarépát a masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk. A tojásfehérjékből vert habot hozzáadjuk, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük.

A masszát egy az alján sütőpapírral bélelt tortaformába (Ø 26 cm) töltjük, a felszínét elegyengetjük, és kb. 1 óra hosszan sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd két helyen vízszintesen elvágjuk.

A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felfőzzük, a tejjel kikevert pudingport hozzáadjuk, felforraljuk, majd a pudingot folyamatos kevergetés mellett szobahőmérsékletűre hűtjük.

A vajat habverővel habosra keverjük és a pudingot evőkanalanként hozzáadjuk. Mindig alaposan keverjük el, mielőtt további pudingot adnánk hozzá! Az alsó tésztalapot egy tortatálcára helyezzük. A krém ¼ részét rákenjük, és befedjük a második tésztalappal. Ismét ¼ rész krémet kenünk rá, és befedjük a harmadik tésztalappal, enyhén lenyomkodjuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük.

Igény szerint a szélét pirított, darabolt mogyoróval, a tetejét pedig marcipán sárgarépákkal és zöld dekor tollal díszítjük.