Vaníliás kifli

Adagok: 70
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Happy Harvest darált mandula
  • 140 g puha Milfina vaj
  • 100 g cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 2 Goldland tojássárgája
  • 200 g Aranykalász búzaliszt
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek cukor
  • Alio sütőpapír

Elkészítés:

Elkészítés

A vajat keverjük habosra, és lassan szitáljuk bele a cukrot. A vanília rudakat hosszirányban vágjuk be, belsejének felét kaparjuk ki és adjuk a masszához. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és az egészet keverjük krémes masszává, majd adjuk hozzá a lisztet és a mandulát.

A tésztából belisztezett kézzel készítsünk 3 darab, egyenként kb. 2 cm átmérőjű tekercset. Ezeket tekerjük fóliába, és 1 órára tegyük hűvös helyre.

Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett - 180 °C-ra (a légkeverés nem ajánlott). A tésztatekercsekből vágjunk le ujjnyi vastag szeleteket. Belisztezett kézzel formázzunk apró, csúcsos végű tekercseket, amelyeket aztán majd szarvacskákká hajlítunk. Helyezzük a kifliket egy sütőpapírral borított sütőlapra, és süssük kb. 12-14 percig. A kifliknek világos színűnek kell maradniuk.

Időközben kaparjuk ki a vaníliarúd belsejének fennmaradó részét, és keverjük a porcukorhoz és a cukorhoz. A még meleg kifliket forgassuk bele a cukorba. Helyezzük sütemény-rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:
A kiflik csúcsa ne legyen túl vékony, mert úgy sütéskor gyorsan megbarnulhat.