Vegán áfonyás keksz

Adagok: 40
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 ml Osana napraforgóolaj
  • 3 ek. porcukor
  • 180 g Aranykalász finomliszt
  • 100 g Grandessa áfonya extradzsem

Elkészítés:

Elkészítés

Az olajat keverőtálba öntjük, a porcukrot rászitáljuk, majd habverővel összekeverjük. A liszt felét is a tálba szitáljuk, és fakanál segítségével összekeverjük. A többi lisztet fokozatosan hozzászitáljuk, és összegyúrjuk. A tésztából kis golyókat formázunk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket. A golyókat kissé lelapítjuk, majd nem előmelegített sütőbe, a középső sínre helyezzük. A sütőt bekapcsoljuk 175 °C-ra (alsó-felső sütés), és a kekszeket kb. 15 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, áfonyadzsemmel megkenve 2 - 2 kekszet összeragasztunk