Vegán fahéjas csillagok

Adagok: 60
Elkészítési idő: 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 200 g porcukor
  • 2 ek. Le Gusto őrölt fahéj
  • 8 ek. víz
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 150 g Happy Harvest őrölt mandula
  • 200 g Happy Harvest őrölt és pörkölt mogyoró
  • 1 ek. reszelt, kezeletlen narancshéj
  • A mázhoz:
  • 100 g porcukor
  • 1 - 2 tk. Le Gusto őrölt fahéj
  • egy kevés víz

Elkészítés:

Elkészítés

A tészta összes hozzávalóját alaposan összegyúrjuk, majd a kész tésztát egy alufóliával borított felületen kinyújtjuk, és egy forma segítségével csillagokat szúrunk ki belőle. Szobahőmérsékleten kb. 4 órán keresztül száradni hagyjuk. A fahéjas csillagokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 250 °C-on kb. 3 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot átszitáljuk, fahéjjal és néhány csepp vízzel mázat készítünk. Bevonjuk vele a fahéjas csillagokat, majd hagyjuk őket jól megszáradni.