
Vegán fahéjas csillagok
Adagok:
60
Elkészítési idő:
50
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 200 g porcukor
- 2 ek. Le Gusto őrölt fahéj
- 8 ek. víz
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- 150 g Happy Harvest őrölt mandula
- 200 g Happy Harvest őrölt és pörkölt mogyoró
- 1 ek. reszelt, kezeletlen narancshéj
- A mázhoz:
- 100 g porcukor
- 1 - 2 tk. Le Gusto őrölt fahéj
- egy kevés víz
Elkészítés:
ElkészítésA tészta összes hozzávalóját alaposan összegyúrjuk, majd a kész tésztát egy alufóliával borított felületen kinyújtjuk, és egy forma segítségével csillagokat szúrunk ki belőle. Szobahőmérsékleten kb. 4 órán keresztül száradni hagyjuk. A fahéjas csillagokat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 250 °C-on kb. 3 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot átszitáljuk, fahéjjal és néhány csepp vízzel mázat készítünk. Bevonjuk vele a fahéjas csillagokat, majd hagyjuk őket jól megszáradni.