Almás sárgarépa saláta
gyömbérrel és pirított sós mandulával

Adagok: 4
Előkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 darab alma
  • 4 vastag sárgarépa
  • 1 citrom leve
  • 1 dió nagyságú friss gyömbér
  • fél csomó friss menta
  • 100 g Happy Harvest egész mandula
  • 2 teáskanál virágméz
  • egy kevés Milfina teavaj
  • 50 ml víz
  • 1 csipetnyi Le Gusto őrölt fahéj
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Hámozzuk meg és vágjuk csíkokra a sárgarépát.
Csipkedjük le a mentaleveleket a szárukról, majd aprítsuk fel. Távolítsuk el az almák magházát, és szintén vágjuk csíkokra.
A citrom levét csepegtessük rá az almára.
Vízzel nedvesítsük be a mandulát, majd szórjunk rá egy teáskanálnyi sót és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon pirítsuk kb. 6-8 percig.
Többször mozgassuk a serpenyőt.
Hámozzuk meg, majd reszeljük le a gyömbért.
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, helyezzük rá a sárgarépát, és közepes lángon pirítsuk meg. Sózzuk meg, öntsük fel 50 ml vízzel, és adjuk hozzá a gyömbért.
Fedjük le, és kb. 2 percig fonnyasszuk.
A sárgarépát keverjük össze az alma darabokkal, a mentával és a mézzel, majd ízesítsük borssal és fahéjjal.
Helyezzük egy szép tálra, majd szórjuk meg mandulával.

Tipp: Kombináljuk a sárgarépát savanykás gyümölccsel, például almával, vagy frissen facsart narancslével!