Almás tormakrém leves füstölt pisztránggal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek Milfina teavaj
  • 1 ek Aranykalász finomliszt
  • 50 ml fehérbor
  • 250 ml zöldségleves
  • 200 ml Milfina habtejszín
  • 1 ek tejszínes torma
  • 1 csokor snidling
  • 200 g Almare Seafood füstölt szivárványos pisztrángfilé
  • ízlés szerint helyben sütött Azon melegében rusztikus baguette
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto Fűszermalom só

Elkészítés:

Elkészítés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk kockákra. A hagymát szintén szeleteljük apró kockákra. A snidlinget aprítsuk karikákra.
Egy edényben olvasszuk meg a vajat, helyezzük rá a hagymakockákat, majd pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá az almát, és pirítsuk 2-3 percig. Hintsünk rá lisztet, pirítsuk meg, keverjük össze, majd az egészet öntsük fel fehérborral.
A levest a csomagoláson található útmutató segítségével készítsük el, majd apránként öntsük az edénybe. A csomósodás elkerülése érdekében folyamatosan keverjük. Ezután alacsony fokozaton főzzük további 8 percig, majd egy botmixer segítségével pürésítsük az edény tartalmát.
A levest lágyítsuk tejszínnel, majd ízesítsük a tejszínes tormával, sóval és borssal, végül adjuk hozzá a felkarikázott snidlinget. Aprítsuk fel a pisztrángot, majd betétként tegyük a levesbe.
Szeleteljük fel a baguette-t, pirítsuk meg, és tetszés szerint kínáljuk köretként.

TIPP:
Az alma a leghosszabb ideig hűvös, magas páratartalmú pincékben, vagy szellőző lyukakkal ellátott műanyag zacskókban tartható el.