
BBQ szósz
Adagok:
1
Előkészítési idő:
kb. 90 perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 2 evőkanál Osana napraforgóolaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál Lomee ecet
- 200 ml Pure Fruits almalé
- 200 ml Lomee ketchup
- 2 evőkanál Worchester szósz
- Le Gusto só és bors
- füstölő fa grillezéshez (pl. barkácsáruházból)
Elkészítés:
ElkészítésA füstölő fát kb. 1 órára áztassuk vízbe. A hagymákat vágjuk apróra, majd olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá cukrot, keverjük meg, majd ecettel és almalével öntsük fel. A többi hozzávalóval rövid ideig főzzük, majd ízesítsük sóval és borssal. A grill bal oldalára készítsünk kis fészket a parázsból (leginkább grillezést követően, amikor még van visszamaradt parazsunk). A füstölő fát tegyük rá a parázsra, és várjuk meg, amíg füstölni kezd. A BBQ szószt egy edényben helyezzük a grillrács jobb oldalára (indirekt grillezés). A grill tetejét és a szellőzőnyílását is teljesen zárjuk le. Legalább 15 percig füstöljük.