Burgonyaleves cipóban, pirított kenyérkockákkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 45 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek Osana napraforgóolaj
  • 600 ml zöldségleves
  • 4 db ropogós cipó
  • 4 ek Milfina teavaj
  • 1 csomó majoranna
  • 250 ml Milfina habtejszín
  • szerecsendió
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg a hagymával együtt és vágjuk darabokra. Egy edényben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk benne rövid ideig őket. Öntsük rá a zöldséglevest és hagyjuk kb. fél órát főni. Közben vágjuk le a ropogós cipó tetejét. Vájjuk ki a cipó belsejét úgy, hogy a külső réteg ne sérüljön meg. Daraboljuk kockákra a cipó belsejét. Olvasszunk fel kevés vajat egy serpenyőben és pirítsuk benne aranybarnára a kenyér belsejét. Tegyünk félre 4 szál majoránnát, a többi száráról csipkedjük le a leveleket és daraboljuk apróra. Adjuk hozzá a tejszínt a zöldségleveshez és hagyjuk felforrni. Ízesítsük szerecsendióval, sóval és borssal, majd pürésítsük az egészet egy botmixerrel. Tálaljuk a kész levest a cipóban. Szórjuk meg pirított kenyérkockákkal és díszítsük majoránnával.

Tipp:
Tegyük a levest még ízletesebbé kevés Castello olasz ecettel!