
Burgonyaleves cipóban, pirított kenyérkockákkal
- 500 g burgonya
- 1 fej hagyma
- 1 ek Osana napraforgóolaj
- 600 ml zöldségleves
- 4 db ropogós cipó
- 4 ek Milfina teavaj
- 1 csomó majoranna
- 250 ml Milfina habtejszín
- szerecsendió
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
Elkészítés:
ElkészítésMossuk meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg a hagymával együtt és vágjuk darabokra. Egy edényben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk benne rövid ideig őket. Öntsük rá a zöldséglevest és hagyjuk kb. fél órát főni. Közben vágjuk le a ropogós cipó tetejét. Vájjuk ki a cipó belsejét úgy, hogy a külső réteg ne sérüljön meg. Daraboljuk kockákra a cipó belsejét. Olvasszunk fel kevés vajat egy serpenyőben és pirítsuk benne aranybarnára a kenyér belsejét. Tegyünk félre 4 szál majoránnát, a többi száráról csipkedjük le a leveleket és daraboljuk apróra. Adjuk hozzá a tejszínt a zöldségleveshez és hagyjuk felforrni. Ízesítsük szerecsendióval, sóval és borssal, majd pürésítsük az egészet egy botmixerrel. Tálaljuk a kész levest a cipóban. Szórjuk meg pirított kenyérkockákkal és díszítsük majoránnával.
Tipp:
Tegyük a levest még ízletesebbé kevés Castello olasz ecettel!