Burgonyapogácsa fejes salátával

Adagok: 4
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A pogácsákhoz:
  • 800 g burgonya
  • 100 g Gartengold fagyasztott zöldborsó
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás sárgája
  • 15 g Mühlengold étkezési keményítő
  • 1 ek Osana napraforgóolaj
  • szerecsendió
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • A salátához:
  • 1 fejes saláta
  • 1 kicsi piros paprika
  • 1 kicsi sárga paprika
  • 25 ml Castello olasz ecet
  • 100 ml Osana napraforgóolaj
  • 1 tk Lomee mustár
  • 50 ml víz
  • 30 db mogyoró
  • 3 ek Milfina teavaj
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát. Forraljunk fel egy kevés sós vizet és főzzük benne a burgonyát fedő alatt kb. 25 percig. Szűrjük le a puhára főtt burgonyát és hagyjuk kihűlni. Közben főzzük a borsót kb. 4 percig sós vízben, majd szűrjük le. Ezalatt készítsük el a salátaöntetet: ehhez tisztítsuk meg a paprikát, távolítsuk el a magokat és daraboljuk kockákra. Keverjük össze a napraforgóolajt, az ecetet, a vizet, a mustárt és a kockákra vágott paprikát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Nyomjuk át a langyos burgonyát krumplinyomóval egy tálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, étkezési keményítőt és gyúrjuk össze. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá több étkezési keményítőt, majd a zöldborsót. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal. Ezután formáljunk 12 pogácsát a tésztából. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. Süssük a pogácsák mindkét oldalát aranybarnára, majd tegyük meleg helyre. Mossuk meg a fejes salátát és vágjuk durva darabokra a mogyorót. Öntsük ki az olajat a serpenyőből, amiben a pogácsákat sütöttük. Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben és pirítsuk meg benne a mogyorót. Rendezzük a fejes salátát tányérokra és öntsük rá a salátaöntetet. Tegyük a pogácsákat a tányérokra és szórjuk a mogyorót a salátára, illetve a pogácsákra.

TIPP:
Borsó helyett más zöldségeket vagy fűszernövényeket is keverhetünk a pogácsatésztába.