Burgonyás zellerleves lazactatárral és sült reszelt burgonyás falatkákkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 350 g burgonya
  • 350 g zeller
  • 30 g Milfina vaj
  • 800 ml zöldségleves alaplé
  • 400 ml Milfina tejszínhab
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 100 ml Milfina tej, zsírtartalom: 3,5%
  • Le Gusto őrölt szerecsendió
  • ---
  • 150 g Almare norvég lazacfilé
  • 200 g füstölt lazac
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • egy kevés friss bazsalikom
  • egy kevés friss kapor
  • 1 ek Castello extra szűz olíva olaj
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Egyéb hozzávalók:
  • 400 g reszelt burgonyás tészta
  • Osana Napraforgó olaj a sütéshez
  • 2 ek citromlé

Elkészítés:

Elkészítés

Távolítsuk el a hagyma és a fokhagyma héját, majd vágjuk apróra őket. Hámozzuk meg a burgonyát és a zellert, majd vágjuk nagyobb kockákra. Egy edényben forrósítsuk fel a vajat, és az előkészített zöldséget kb. 3-4 percig pároljuk benne.

Öntsük hozzá a zöldséglevest és a tejszínt, forraljuk fel, majd az egészet lassú tűzön főzzük kb. 25-30 percig. Időközben a tatárhoz vágjuk apró kockákra a lazacfilét és a füstölt lazacot. A hagyma héját távolítsuk el, vágjuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a többi hozzávalóval.

Ízesítsük sóval és borssal, majd helyezzük hűvös helyre. Egy megfelelő méretű serpenyőben melegítsünk olajat, és a kész reszelt burgonyás tésztából süssünk 8 apró reszelt burgonyás falatkát. A főzési idő végén pépesítsük a levest egy botmixer segítségével, adott esetben sóval és borssal ízesítsük. A lazactatárt helyezzük a sült reszelt burgonyás falatkákra, vagy a falatkákat óvatosan dugjuk bele a tatárba.

Egy további edényben melegítsük fel a tejet egy csipetnyi sóval és egy botmixer segítségével habosítsuk fel. A burgonyás zellerlevest helyezzük előmelegített csészékbe, tegyünk rá egy kis halom felhabosított tejet, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, majd a lazacos sült reszelt burgonyás falatkákkal együtt tálaljuk.