Csiperkekrémleves

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g fehér csiperke
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g Milfina teavaj
  • 1 tk Aranykalász finomliszt
  • 1 l zöldségleves
  • 100 g Milfina tejföl
  • 1 ek Osana napraforgóolaj
  • egy kevés snidling
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gombát. 2 db csiperke fejét (kalapját) tegyünk félre, a többit szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és vajon pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, majd hintsük meg liszttel. Adjuk hozzá a zöldséglevest, keverjük össze, majd alacsony fokozaton, lefedve főzzük kb. 30 percig. Adjuk hozzá a tejfölt, majd az egészet pépesítsük botmixer segítségével. Sóval és borssal ízesítsük. Forrósítsuk fel az olajat, a két gombafejet vágjuk vékony szeletekre, majd rövid ideig pirítsuk meg az olajban. Verjük krémesre a habtejszínt, és vágjuk apróra a snidlinget. A forró levest tegyük előmelegített leveses tányérokba, majd díszítsük némi tejszínnel, néhány csiperke-szelettel és snidlinggel. Végül hintsük meg némi borssal.

Tipp:
A csiperke hajlamos átvenni a zöldségtartó rekeszben tárolt „szomszédjainak” illatát, ezért az intenzív illatú zöldségeket ajánlatos távol tartani tőle.