
Csirkehúsos terrine citromos tejföllel
- 500 g Húsmester csirkemell filé
- 250 g Milfina tejföl
- egy citrom leve
- 100 g zellergumó
- 100 g sárgarépa
- 70 g vöröshagyma
- 600 ml zöldségleves alaplé
- 12 zselatin lap
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
Elkészítés:
ElkészítésForraljunk vizet egy nagy fazékban. Helyezzük bele a csirkemell filéket, majd kb. 20 percig, fedő nélkül, alacsony hőmérsékleten enyhén (gyöngyözve) főzzük. Ezután vegyük le a fazekat a főzőlapról/lángról, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Vágjuk kockákra a csirkemell filét. A zellert és a sárgarépát mossuk és hámozzuk meg, majd szintén vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát, majd az egészet blansírozzuk. Melegítsük fel a levest, ízesítsük sóval és borssal. A lapzselatint hideg vízben puhítsuk fel, nyomkodjuk ki, majd oldjuk fel a meleg levesben. A csirkemell-kockákat és a zöldségeket keverjük a leveshez. Az egész anyagot töltsük egy nagy vagy nyolc kicsi formába, majd tegyük hűvös helyre, míg a massza megszilárdul.
A tejfölt ízesítsük citromlével, sóval és borssal. Szeleteljük fel a csirkés terrinét, és tálaljuk a citromos tejföllel.