Csirkehúsos terrine citromos tejföllel

Adagok: 4
Előkészítési idő: 50
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Húsmester csirkemell filé
  • 250 g Milfina tejföl
  • egy citrom leve
  • 100 g zellergumó
  • 100 g sárgarépa
  • 70 g vöröshagyma
  • 600 ml zöldségleves alaplé
  • 12 zselatin lap
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Forraljunk vizet egy nagy fazékban. Helyezzük bele a csirkemell filéket, majd kb. 20 percig, fedő nélkül, alacsony hőmérsékleten enyhén (gyöngyözve) főzzük. Ezután vegyük le a fazekat a főzőlapról/lángról, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Vágjuk kockákra a csirkemell filét. A zellert és a sárgarépát mossuk és hámozzuk meg, majd szintén vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát, majd az egészet blansírozzuk. Melegítsük fel a levest, ízesítsük sóval és borssal. A lapzselatint hideg vízben puhítsuk fel, nyomkodjuk ki, majd oldjuk fel a meleg levesben. A csirkemell-kockákat és a zöldségeket keverjük a leveshez. Az egész anyagot töltsük egy nagy vagy nyolc kicsi formába, majd tegyük hűvös helyre, míg a massza megszilárdul.

A tejfölt ízesítsük citromlével, sóval és borssal. Szeleteljük fel a csirkés terrinét, és tálaljuk a citromos tejföllel.