Dinnye-juhsajt-olívabogyó-saláta

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 görögdinnye (kb. 2,5 kg)
  • 200 g Lyttos Feta sajt, light
  • 100 g Lyttos görög olívabogyó, Kalamata
  • 1 csomó menta
  • 1/2 jégsaláta
  • egy citrom leve
  • 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 50 g Happy Harvest dió

Elkészítés:

Elkészítés

Vágjon le egy darabot a dinnyéből, hogy stabilan álljon. Fordítsa meg a dinnyét és vágjon le egy gyümölcs-fedelet - lehetőleg cikk-cakk formában. Vájja ki a dinnyét egy dinnyekanállal és töltse a dinnyegolyókat egy tálba. Ezután teljesen vájja ki tisztára a dinnyét - a maradék gyümölcshús más ételekhez használható fel (pl. sorbet). Törölje szárazra a dinnyét. Mossa meg a salátát és vágja kis darabokra. Vágja kockákra a Feta sajtot és aprítsa fel a menta felét. Keverje össze az olívabogyót, a salátát, a juhsajtot és az apróra vágott mentát a dinnyegolyókkal és ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal. Töltse a salátát a dinnyébe és díszítse a maradék mentával és dióval.