
Dinnye-juhsajt-olívabogyó-saláta
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 30 perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 2 görögdinnye (kb. 2,5 kg)
- 200 g Lyttos Feta sajt, light
- 100 g Lyttos görög olívabogyó (kalamata)
- 1 csomó menta
- 1/2 jégsaláta
- egy citrom leve
- 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 50 g Happy Harvest dió
Elkészítés:
ElkészítésVágjon le egy darabot a dinnyéből, hogy stabilan álljon. Fordítsa meg a dinnyét és vágjon le egy gyümölcs-fedelet - lehetőleg cikk-cakk formában. Vájja ki a dinnyét egy dinnyekanállal és töltse a dinnyegolyókat egy tálba. Ezután teljesen vájja ki tisztára a dinnyét - a maradék gyümölcshús más ételekhez használható fel (pl. sorbet). Törölje szárazra a dinnyét. Mossa meg a salátát és vágja kis darabokra. Vágja kockákra a Feta sajtot és aprítsa fel a menta felét. Keverje össze az olívabogyót, a salátát, a juhsajtot és az apróra vágott mentát a dinnyegolyókkal és ízlés szerint fűszerezze sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal. Töltse a salátát a dinnyébe és díszítse a maradék mentával és dióval.