Friss sajt görögdinnyével

Adagok: 10
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1.5 kg görögdinnye
  • 50 g Happy Harvest kristálycukor
  • 50 g víz
  • 10 g limelé
  • 600 g Milfina mozzarella
  • 20 g bazsalikom
  • 5 g Happy Harvest szezámmag
  • 10 db egérdinnye (elhagytható)
  • 10 db ehető virág

Elkészítés:

Elkészítés

A görögdinnyét 1x1 cm-es kockákra vágjuk (lehetőleg mag nélküli részeket vagy távolítsuk el a magokat). A cukrot a vízzel összemelegítjük, hogy a cukor maradéktalanul felolvadjon benne, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a lime levet és beleáztatjuk a dinnye kockákat. A további dinnye részekből gyümölcscentrifugával kinyerjük a levét és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A friss sajtot tálalás előtt egy órával kivesszük a hűtőből, ugyanis kissé ki kell engedjen szobahőmérsékleten ahhoz, hogy optimális állagú legyen.

Tálaláskor egy megfelelő méretű mélytányérba öntjük a dinnye levet, elrendezzük benne a dinnyekockákat. Erre kerül a friss sajt, amit kissé szét is téphetünk, majd az egérdinnye, a szezámmag és végül a bazsalikom és az ehető virág.

Nagyon könnyen elkészíthető, frissítő előétel.