
Friss sajt görögdinnyével
- 1.5 kg görögdinnye
- 50 g Happy Harvest kristálycukor
- 50 g víz
- 10 g limelé
- 600 g Milfina mozzarella
- 20 g bazsalikom
- 5 g Happy Harvest szezámmag
- 10 db egérdinnye (elhagytható)
- 10 db ehető virág
Elkészítés:
ElkészítésA görögdinnyét 1x1 cm-es kockákra vágjuk (lehetőleg mag nélküli részeket vagy távolítsuk el a magokat). A cukrot a vízzel összemelegítjük, hogy a cukor maradéktalanul felolvadjon benne, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a lime levet és beleáztatjuk a dinnye kockákat. A további dinnye részekből gyümölcscentrifugával kinyerjük a levét és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A friss sajtot tálalás előtt egy órával kivesszük a hűtőből, ugyanis kissé ki kell engedjen szobahőmérsékleten ahhoz, hogy optimális állagú legyen.
Tálaláskor egy megfelelő méretű mélytányérba öntjük a dinnye levet, elrendezzük benne a dinnyekockákat. Erre kerül a friss sajt, amit kissé szét is téphetünk, majd az egérdinnye, a szezámmag és végül a bazsalikom és az ehető virág.
Nagyon könnyen elkészíthető, frissítő előétel.