Fűszeres csigák leveles tésztából

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag Backetteria leveles tészta
  • 1/2 csokor oregánó, friss
  • 40 g Hola! spanyol manzanilla olívabogyó, magozott
  • 80 g Milfina tejföl 20% zsírtartalom
  • 4 evőkanál Carloni pesto rosso
  • 50 g kockázott bacon

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütés esetén 220 °C-ra (légkeverés esetén 200 °C-ra).

Hajtogassuk ki a leveles tésztát. Mossuk meg az oregánót, és tépkedjük le a leveleit. Ha szükséges, vágjuk apróra. Az olívabogyókat vágjuk apróra.

Kenjük meg a leveles tészta egyik felét tejföllel, a másik felét pedig piros pesto szósszal. A tejföl tetejére szórjunk szalonnakockákat, az olívabogyókat és az oregánót pedig szórjuk a piros pesto szósszal megkent félre.

Ezután lazán tekerjük fel mindkét oldalt középre. Vágjuk a tekercset egyenletesen vastag szeletekre (1 cm), így perechez hasonló formát kapnak. Helyezzük a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a sütőben kb. 10 percig. Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Tipp: A leveles tészta csigákat a legjobb melegen tálalni.