Gyömbéres répakrémleves

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • ½ hagyma
  • 20 g friss gyömbér
  • 400 g sárgarépa
  • 1 ek CASTELLO olívaolaj
  • 1 tk kristálycukor
  • 700 ml zöldségalaplé
  • 30 g MILFINA teavaj
  • ¼ tk. LE GUSTO Tengeri só
  • ízlés szerint LE GUSTO Őrölt feketebors

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát, a gyömbért és a sárgarépát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajban kissé megfuttatjuk, Meghintjük cukorral, rövid ideig karamellizáljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. A levest alacsony hőfokon főzzük, végül hozzáadjuk a vajat, és egy botmixer segítségével pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.