Gyömbéres sütőtökkrémleves

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 500 g sütőtök (hámozva)
  • 2 ek. Castello olívaolaj
  • 100 ml Laposa Prizma fehérbor
  • 800 ml zöldség alaplé Le Gusto zöldségleves kockából
  • 1/2 kezeletlen héjú citrom
  • 100 g Milfina tejföl
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, felaprítjuk. A tököt kimagozzuk, és szintén kockákra vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a tököt és a gyömbért, és az egészet még kb. 2 - 3 percig együtt sütjük. Meglocsoljuk a fehérborral, majd hozzáöntjük az alaplevet, és addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A levest botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, 
végül újra felforraljuk. Elkeverjük benne a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. 
A gyömbéres sütőtökkrémlevest tálalás előtt botmixerrel habosítjuk.