Háromféle uborkás mártogatós nyers zöldséghasábokkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Zöldség (ízlés szerinti mennyiségben)
    Például: sárgarépa, kígyóuborka, paprika

  • Az 1. sajtos mártogatóshoz:
  • 3 szem Hola! Spanyol Manzanilla olívabogyó
  • 1/4 kígyóuborka
  • 150 g Milfina tejszínes friss sajt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • A 2. uborkás-mentás mártogatóshoz:
  • 1/2 fej hagyma
  • 1/4 kígyóuborka
  • 3 evőkanál Castello Condimento Bianco balzsamecet
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 40 ml víz
  • 2 ág menta
  • Le Gusto chilipehely
  • A 3. curry-s mártogatóshoz:
  • 1/4 kígyóuborka
  • 150 ml Milfina joghurt 3,5% zsírtartalommal
  • 50 g Lomee majonéz
  • 1 evőkanál Le Gusto curry
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • Le Gusto édesnemes fűszerpaprika

Elkészítés:

Elkészítés

1. mártogatós:
Az olívabogyókat aprítsuk durvára, az uborkát magozzuk ki és kockázzuk fel. A friss sajtot a citromlével, az uborkával és az olívabogyóval keverjük össze, majd sózzuk és borsozzuk.

2. mártogatós:
A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. Az uborkát hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, majd pürésítsük, és az összes hozzávalót keverjük el. A finomra aprított mentával és a malomból őrölt chilipehellyel ízesítsük.

3. mártogatós:
Az uborkát magozzuk ki és daraboljuk fel. A többi hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, végül sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítsük.

A zöldségeket vágjuk vastagabb hasábokra, és tálaljuk a mártogatósokkal.