
Háromféle uborkás mártogatós nyers zöldséghasábokkal
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 30 perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
-
Zöldség (ízlés szerinti mennyiségben)
Például: sárgarépa, kígyóuborka, paprika
- Az 1. sajtos mártogatóshoz:
- 3 szem Hola! Spanyol Manzanilla olívabogyó
- 1/4 kígyóuborka
- 150 g Milfina tejszínes friss sajt
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- A 2. uborkás-mentás mártogatóshoz:
- 1/2 fej hagyma
- 1/4 kígyóuborka
- 3 evőkanál Castello Condimento Bianco balzsamecet
- 1 teáskanál kristálycukor
- 40 ml víz
- 2 ág menta
- Le Gusto chilipehely
- A 3. curry-s mártogatóshoz:
- 1/4 kígyóuborka
- 150 ml Milfina joghurt 3,5% zsírtartalommal
- 50 g Lomee majonéz
- 1 evőkanál Le Gusto curry
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- Le Gusto édesnemes fűszerpaprika
Elkészítés:
Elkészítés1. mártogatós:
Az olívabogyókat aprítsuk durvára, az uborkát magozzuk ki és kockázzuk fel. A friss sajtot a citromlével, az uborkával és az olívabogyóval keverjük össze, majd sózzuk és borsozzuk.
2. mártogatós:
A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. Az uborkát hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, majd pürésítsük, és az összes hozzávalót keverjük el. A finomra aprított mentával és a malomból őrölt chilipehellyel ízesítsük.
3. mártogatós:
Az uborkát magozzuk ki és daraboljuk fel. A többi hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, végül sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítsük.
A zöldségeket vágjuk vastagabb hasábokra, és tálaljuk a mártogatósokkal.