
Házi ajvár
- Az ajvárhoz:
- 1 fej fokhagyma
- kb. 60 ml Castello olívaolaj
- 2 padlizsán
- 1 paradicsom
- 3 kápia paprika
- fél Natur Aktiv bio citrom
- 1 tk Lomee ecet
- 3-4 ek Lomee olívaolaj
- Le Gusto só, bors
- A tálaláshoz:
- 1 Azon melegében Rusztikus baguette
Elkészítés:
Elkészítés2-3 réteg alufóliába csomagoljuk az egész fokhagymát, és felöntjük kb. fél dl olívaolajjal. A padlizsánokat kettévágjuk, beirdaljuk őket és a paprikával, becsomagolt fokhagymával és paradicsommal együtt egy sütőpapíros tepsire rakjuk. A zöldségeket lekenjük kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük őket. A paprikákat még forrón alufóliába csomagoljuk, így könnyen le tudjuk majd húzni a héját a sült paprikának. A paradicsomról lehúzzuk a héját és a padlizsán kikapart belsejével együtt egy aprítógépbe dobjuk. A sült fokhagymagerezdeket a héja nélkül szintén az aprítóba rakjuk, majd a langyosra hűlt paprikák húsa is megy a többi hozzávalóhoz. Sózzuk, borsozzuk az ajvár alapját és hozzáöntjük az ecetet, olívaolajat és pár csepp citromlevet. Alaposan lezúzzuk és frissen pirított bagettszeletekkel tálaljuk. Jól zárható üvegben, hűtőben 1 hétig eltartható.
A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!