Házi ajvár

Adagok: 6
Elkészítési idő: 75 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Az ajvárhoz:
  • 1 fej fokhagyma
  • kb. 60 ml Castello olívaolaj
  • 2 padlizsán
  • 1 paradicsom
  • 3 kápia paprika
  • fél Natur Aktiv bio citrom
  • 1 tk Lomee ecet
  • 3-4 ek Lomee olívaolaj
  • Le Gusto só, bors
  • A tálaláshoz:
  • 1 Azon melegében Rusztikus baguette

Elkészítés:

Elkészítés

2-3 réteg alufóliába csomagoljuk az egész fokhagymát, és felöntjük kb. fél dl olívaolajjal. A padlizsánokat kettévágjuk, beirdaljuk őket és a paprikával, becsomagolt fokhagymával és paradicsommal együtt egy sütőpapíros tepsire rakjuk. A zöldségeket lekenjük kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük őket. A paprikákat még forrón alufóliába csomagoljuk, így könnyen le tudjuk majd húzni a héját a sült paprikának. A paradicsomról lehúzzuk a héját és a padlizsán kikapart belsejével együtt egy aprítógépbe dobjuk. A sült fokhagymagerezdeket a héja nélkül szintén az aprítóba rakjuk, majd a langyosra hűlt paprikák húsa is megy a többi hozzávalóhoz. Sózzuk, borsozzuk az ajvár alapját és hozzáöntjük az ecetet, olívaolajat és pár csepp citromlevet. Alaposan lezúzzuk és frissen pirított bagettszeletekkel tálaljuk. Jól zárható üvegben, hűtőben 1 hétig eltartható.

A receptvideót az ALDI YouTube csatornáján is megnézheti. Klikkeljen ide!