Házi készítésű füstölt só

Adagok: 1
Előkészítési idő: kb. 80 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g tengeri só
  • füstölő fa grillezéshez (pl. barkácsáruházból)

Elkészítés:

Elkészítés

A füstölő fát kb. 1 óra hosszat áztassuk vízbe. A grill bal oldalára készítsünk kis fészket a parázsból (leginkább grillezést követően, amikor még van visszamaradt parazsunk). A füstölő fát tegyük rá a parázsra, majd várjuk meg, amíg füstölni kezd. A tengeri sót egy alumínium tálca aljára terítsük, majd a grillrács jobb oldalára helyezzük (indirekt grillezés). A grill tetejét lecsukjuk, a szellőzőnyílását pedig majdnem teljesen zárjuk le. Legalább 5 percig füstöljük a sót.

Tipp: a füstölt só adja grillételeinek azt a bizonyos pluszt; kiválóan illik vörös húsokhoz, halhoz és grillezett zöldségekhez is!