Hideg kapros uborkaleves tejföllel és teljes kiőrlésű kenyérből készült krutonnal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 35 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 kígyóuborka
  • 0.5 csokor zöldhagyma
  • 0.5 csokor kapor
  • 400 ml Le Gusto üveges leves, fajta: zöldségleves
  • 200 g Milfina tejföl
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 3 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

Az egyik kígyóuborka negyed részét levágjuk, és félretesszük a díszítéshez. A többi uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magjaikat egy kanál segítségével kivájjuk, majd felszeleteljük. A zöldhagyma leveleit és gyökereit eltávolítjuk, a hagymákat leöblítjük, karikákra vágjuk. A kaprot megmossuk, szárazra rázzuk, két ágat félreteszünk. A többiről a leveleket letépkedjük, és az uborkadarabokkal, a hagymakarikákkal, a levessel, a tejföllel és a citromlével együtt pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A teljes kiőrlésű kenyérszeleteket felkockázzuk, majd az olívaolajban ropogósra sütjük. A félretett uborkadarabot vékony szeletekre vágjuk. A levest kivesszük a hűtőszekrényből, a mixer segítségével még egyszer felhabosítjuk, majd leveses tányérokba töltjük. A ropogós teljes kiőrlésű kenyér krutonnal, uborkaszeletekkel és kaporral díszítjük.