
Hideg kapros uborkaleves tejföllel és teljes kiőrlésű kenyérből készült krutonnal
- 2 kígyóuborka
- 0.5 csokor zöldhagyma
- 0.5 csokor kapor
- 400 ml Le Gusto üveges leves, fajta: zöldségleves
- 200 g Milfina tejföl
- 3 evőkanál citromlé
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
Elkészítés:
ElkészítésAz egyik kígyóuborka negyed részét levágjuk, és félretesszük a díszítéshez. A többi uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magjaikat egy kanál segítségével kivájjuk, majd felszeleteljük. A zöldhagyma leveleit és gyökereit eltávolítjuk, a hagymákat leöblítjük, karikákra vágjuk. A kaprot megmossuk, szárazra rázzuk, két ágat félreteszünk. A többiről a leveleket letépkedjük, és az uborkadarabokkal, a hagymakarikákkal, a levessel, a tejföllel és a citromlével együtt pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A teljes kiőrlésű kenyérszeleteket felkockázzuk, majd az olívaolajban ropogósra sütjük. A félretett uborkadarabot vékony szeletekre vágjuk. A levest kivesszük a hűtőszekrényből, a mixer segítségével még egyszer felhabosítjuk, majd leveses tányérokba töltjük. A ropogós teljes kiőrlésű kenyér krutonnal, uborkaszeletekkel és kaporral díszítjük.