Kecskesajtos téli saláta

Adagok: 4
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g saláta-keverék
  • 450 g sütőtök
  • 2 mogyoróhagyma
  • 10 g Milfina vaj
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 40 g friss bazsalikom
  • 20 ml Castello extra szűz olíva olaj
  • 30 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
  • 50 g dióbél
  • 250 g kecskesajt
  • 50 g Grandessa extra dzsem
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Szerecsendió
  • Cukor
  • Castello balzsamecet

Elkészítés:

Elkészítés

Vágjuk ketté a tököt, hámozzuk meg és távolítsuk el a magját, majd vágjunk le belőle 8 vékony (2 mm vastagságú) szeletet, és sós vízben blansírozzuk azokat. Aprítsuk fel a tök fennmaradó részét. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, vajon pároljuk üvegesre, majd adjuk a tökhöz. Az egészet öntsük fel a levessel, majd 12 perc alatt főzzük puhára. Egy botmixer segítségével pépesítsük, majd sóval, szerecsendióval, borssal és cukorral ízesítsük.

Reszeljük le a parmezánt. A bazsalikom-leveleket, az olívaolajat és a reszelt parmezánt helyezzük konyhai robotgépbe, és aprítsuk/keverjük addig, míg egy finom masszát (pesto) nem kapunk. Vágjuk apróra a dióbelet, majd keverjük a masszához. Melegítsük elő a sütőt - alsó és felső fűtés mellett - 180 °C-ra (légkeverés esetén 160 °C-ra), a kecskesajtot vágjuk 12 szeletre, tegyünk rá 1/2 teáskanál meggy dzsemet, és a sütő felső szintjén 3 percig süssük (gratináljuk).

A tálaláshoz helyezzünk 2 evőkanál tökpürét a tányérra, és egy evőkanállal simítsuk el. Helyezzünk rá 3-3 szelet kecskesajtot. A salátát ettől jobbra tálaljuk, és csepegtessünk rá egy kevés diós pestót. Díszítsük friss bazsalikommal, gyümölcsös balzsamecettel és a blansírozott tökszeletekkel.